Rioolreiniging

Rioolreiniging is dé specialiteit van Loodgietersbedrijf van de Sande BV & Rioolservice Zuidplas. De rioolreiniging bij ons is gesplitst in twee delen: preventieve rioolreiniging en rioolreiniging na een rioolinspectie. Veel problemen kunnen met rioolreiniging voorkomen worden. Daarom is rioolreiniging heel belangrijk.

Belang rioolreiniging
Samen zijn we verantwoordelijk voor een schoon en goedwerkend riool. Loodgietersbedrijf van de Sande BV & Rioolservice Zuidplas helpt u hier graag bij. Een van onze werkzaamheden is het reinigen van het riool. Waarom is een rioolreiniging belangrijk? Het riool is al aardig oud. Soms ligt het al jaren onder de grond. Er wordt veel door het riool gespoeld. Af en toe ook spullen die niet in het riool horen. Sommige van deze spullen blijven steken in het riool. Dit kan grote verstoppingen veroorzaken, waar veel mensen last van hebben. Wat lastig is, is dat het in het riool donker is. Het heeft dus weinig zin om zelf in het riool te zoeken naar de verstopping. Door het riool regelmatig te reinigen kunnen we verstoppingen voorkomen en kan iedereen zonder problemen gebruik maken van het riool.

Verschillende reinigingen
Bij een preventieve rioolreiniging wordt het riool preventief schoongemaakt. Er is geen inspectie aan vooraf gegaan, maar uit voorzorg voor eventuele problemen wordt het riool schoongemaakt. Bij een rioolreiniging na een rioolinspectie wordt er eerst een inspectie van het riool uitgevoerd. Er wordt met een camera gekeken naar beschadigingen van het riool. Mochten er bij een inspectie vreemde voorwerpen of vieze plekken tegengekomen worden, dan wordt er besloten of het riool gereinigd moet worden. Deze reinigingen zijn, in tegenstelling tot een preventieve reiniging, gericht op de specifiek aangegeven plek in het riool en gebeurt alleen in opdracht. Het voordeel van een preventieve rioolreiniging is dat u hoge kosten bespaart, die gemaakt moeten worden bij een verstopping.

Heeft u problemen met het riool, ruikt het riool sterk of denkt u om een andere reden dat het riool toe is aan een reiniging? Loodgietersbedrijf van de Sande BV & Rioolservice Zuidplas staat voor u klaar. Neemt u contact met ons op, dan helpen wij u zo goed en spoedig mogelijk zodat u weer gebruik kunt maken van een schoon en goedwerkend riool.